Großdeinbach
Del av Schwäbisch Gmünd, auf Deutsch , in English:  Deutsch
 
Klikk her for større kartGroßdeinbach (Grossdeinbach) er en del av Schwäbisch Gmünd i delstaten Baden-Württemberg i Tyskland.

Großdeinbach var en selvstendig kommune og er siden kommunesammenslåingen i 1972 en del av Schwäbisch Gmünd. I Großdeinbach bor ca. 4000 innbyggere. I tillegg til den evangelske kirke ble etter krigen en katolsk kirke bygget. Den gamle skolen ble først rådhus og etter kommunesammenslåing "Bezirksamt". Flere gjesthus kan besøkes. Haselbacher Söldhaus er også en del av Großdeinbach. Den forhenværende grensen av det romerske rike kalt "Limes" ligger også i nærheten, nærmere bestemt i Kleindeinbach und Hangendeinbach. Begge bygdene er deler av Großdeinbach. I Kleindeinbach-Rotenbachtal begynnte den "rätischen mur" av "Limes".

Klikk på bildene og kart for å få større bilder.

Evangelische Kirche von vorne evangelsk kirke
Bezirksamt, før skole
Evangelische Kirche von hinten evangelsk kirke Haselbach 1973
forhenværende hus for brannredskaper

katolisk kirke.

gjesthus "Hirsch" (hjort)

sparkasse.

gjesthus "Löwen" (løve)

skole i Grossdeinbach.
Haselbach Winter 1973
Söldhaus: grensen av Großdeinbach til  Haselbach
Brücke in HaselbachGrensen mellom Großdeinbach og Haselbach er også fylkesgrense: Haselbach-Söldhaus er sammen med Großdeinbach og SchwäbischGmünd del av Ostalbkreis. Resten av Haselbach er sammen med Alfdorf del av Rems-Murr Kreis. Dette skjedde på grunn av en tellefeil i parlamentet i delstaten Baden-Württemberg. Denne feilen kunne angivelig ikke rettes på.
På skiltet står det: Wanderer steh still und weine, hier geht es in den Ostalbkreis eine (vandrer stå stille og gråt, her kommer du inn i Ostalbkreis).

Du er besøkende nr.  her siden 21. august 1998.

Tilbake til hovedside  Zurück zur Hauptseite