[Sammenslåing HiST/NTNU] [Øya helsehus] [Varsling] [Hva brukes økt makt til i HiST?] [Lærere fikk fri igjen fra å rette eksamen i julehøytiden] [ADM2003] [Arbeidsmiljø] [AMU] [Innsynssak] [Regnskap underkjent] [Rettighetsbelagt materiale] [Randsoneorganisasjoner] [Homepage privat]
"Det paaligger Statens Myndigheder at
lægge Forholdene til Rette for en aaben og oplyst offentlig
Samtale." Grunnlov
§ 100
"Kvalitet er å bli hørt": HiSTs kvalitetssystem
Kvalitetsutvalget har ansvar for vedlikehold, oppfølging og videreutvikling av kvalitetssystemet ved høgskolen. Kvalitetsutvalget skal bidra til utvikling av en helhetlig kvalitetskultur hvor kvalitetsforbedring er det bærende elementet. Kvalitetsutvalget er rådgivende organ for rektor.
Kvalitetsutvalget har en strategisk rolle og bidrar med å:
HiST har et kvalitetsutvalg, som forslo 15.6.2005 i sak 05/05 et system for bekymringsmeldinger. Selv om dette ble besluttet har HA ikke gjennomført det ennå. Men hvorfor vente? Kvalitetsutvalget inviterer på sin side til innspill.
27.04.09: Vedtak om 6 pålegg fra Arbeidstilsynet, bl. a. om å gjøre varselrutinene kjent hos ansatte. Manglende oppfølging (sentral handlingsplan) av arbeidsmiljøundersøkelsen blir også omtalt.
10.12.07: Brudd av lovpålagt medvirkning vedtatt i styret og feilbudjsettering av Øya heslehus.
23.10.07: Arbeidsmiljøundersøkelse ved HiST høsten 2007: Paradigmeskifte fra militær kommandostyring innen IT sentralt til medvirkningsbasert kompetansestyrt ledelse? Resultatet er at forbedringspotensialet er i styringen hos den sentrale ledelsen. Men HiST lager en regel "for hvordan vi forholder oss når vi diskuterer" i avdelingene: "Ledelsespørsmålene holdes utenfor som forbedringsområde".
31.3.06: Trekker Petter Kongshaug, administrerende direktør i Uninett (eksternt styremedlem i AITeL) seg fra AITeL styret i protest mot HiST ledelsen i møte 2/2006 HiST ledelsens, se under referat- og orienteringssaker. En orientering fra dekan i AITeL. Kvalitetsutvalget gir råd om å henvendte seg til dekanen. Det har jeg allerede gjort 19.9.05
14.3.06: Informasjon til Leksenutvalget om utvikling av administrative stillinger i HiST, da det er blitt avglemt å opplyse at bemanning økte med ca. en fjerdedel 2004/2005. Oppdraget ble varslet i budsjettdokumentet 2004-2006. Nå sies det at bemanning ble og blir dimensjonert i budsjettdokumentene.
01.03.06: Anmodning om innsyn i framlegget til styret (utdelt på møtet). Vil kvalitetsutvalget sikre at det taes hensyn til Sivilombudsmannens uttalelse, at "de fleste begjæringer burde kunne avgjøres samme dag eller i alle fall innen 1-3 virkedager..."? Svaret er datert 9.3.06 og kom fram 13.3.06.
20.02.06: Når vil avdelingsstyrets brev bli lagt fram høgskolestyret? Vil kvalitetsutvalget sikre at dette ikke gjentar seg?
19.02.06: Bekymringsmelding angående respekt av ansattes rettigheter. Vil kvalitetsutvalget bistå at ansattes lovfestete rettigheter taes hensyn til og regnskapet avsluttes?
18.11.05: Hjelper kvalitetsutvalget å styrke hensyn til forvaltningsloven og offentlighetsloven i HiST?
[10.11.05: Når slutter HD å feilinformere styret og lærer å opplyse en sak skikkelig? HS-sak: 059-2005: Utvidet Sensurfrist for fjernundervisningsemner]
[18.08.05: Skal det ryddes opp i kaoset rundt fjernundervisning i It's learning? Eneste svar jeg fikk noen gang av brev til kvalitetsutvalget var av studiedirektøren som senere sa opp i protest. I "Regler for samarbeid mellom høgskolens IKT-systemer (28.11.05)" kan jeg ikke finne dette nevnt under It's learning, som sies å trenge tilpasning.]
[20.01.04: Bistår kvalitetsutvalget at HA styrker kunnskap om fakta og juridisk kunnskap? Brevet ble rotet bort.]
Brev i hakeparentes ble send til andre enn kvalitetsutvalget. Dessverre synes det ikke å ha lyktes i Sak 07/05 Kvalitetssystemet – videre iverksetting at kvalitetsutvalget blir styringsgruppe for kvalitetsprosjektet som får delegert myndighet fra styret (se vedtak HS-0054/2005) og rapporterer direkte til styret.
Hjelper kvalitetsutvalget HiST ledelsen på den rette siden av loven og får skikk på kvaliteten i ledelse og administrasjonen? Dessverre viser det seg at kvalitetsutvalget hever seg ikke over supperådsnivå.
I Adressa sto: "HiST styres som en bananrepublik". Rektor Torunn Klemp utelukkte ikke at hun søker på rektorstilling neste år. Hun referer til at ingen har klaget og det er dekanen som er hennes kontaktflate. Hvorfor gjør medlemmene i utvalget (dekaner har flertall) så lite? Blir det bedre med ny ledelse høsten 2007?
[Hva brukes økt makt til i HiST?] [Øya helsehus] [AMU] [Lærere fikk fri igjen fra å rette eksamen i julehøytiden] [ADM2003] [Sammenslåing HiST/NTNU] [Innsynssak] [Regnskap underkjent] [Rettighetsbelagt materiale] [Randsoneorganisasjoner] [Homepage privat]