[Tilrettevisning]   [Varsling]   [Ytringsfrihet]   [Øya helsehus]   [Sammenslåing HiST/NTNU]  [Styring og ledelse]  [Hva brukes økt makt til i HiST?]  [Eksamensretting i julen]  [ADM2003]  [AMU]  [Kvalitetsutvalg]   [Innsynssak]  [Regnskap underkjent]   [Rettighetsbelagt materiale]  [Randsoneorganisasjoner]   [Homepage privat]  

 

Trondheim, 4.11.2009

 

Tidsregistrering i HiST er bortkastet tid. Hva nå?

Universitetsavisa skriver 23.10.09 under overskriften Riksrevisjonen godkjenner NTNU: "Høyskolen i Sør-Trøndelag (HiST) har innført et system hvor ansatte selv  fører inn arbeidstid på høyskolens egenutviklede regneark. Riksrevisjonen påpeker at slike systemer ikke tilfredsstiller kravene til dokumentasjon. Ansatte ved høyskolen kan dermed ha ført timer ganske så bortkastet."

Mens HiST påsto å ha blitt pålagt tidsregistrering, har NTNU og andre universiteter nedsatt et kommite. Universitets- og høgskolerådet (UHR) er i tenkeboksen. Arbeidstagerorganisasjonene i HiST er blitt feilinformert og overkjørt. Heller ikke HiST styret har lyttet til invendingene at drøftingsretten er blitt satt til side.

Mange ansatte har underskrevet at tidsregistrering er uønsket og oppslutningen om å føre listene er svak.

Norsk Tjenestemannslag (NTL) har 8.5.09 skrevet til HiST (sak/dok nr. 2008/3325-2) og tilbud opplæring i hovedavtalen for å styrke drøftingsretten. Men i ePhorte er det ikke registrert svar av HiST. NTL opplyser 3.11.09 å følge opp saken.

Hittil er det i flere sammenhenger Kunnskapsdepartementet, Arbeidstilsynet, Riksrevisjon, Sivilombudsmann og pressen (4. statsmakt) som må til for å hjelpe HiST:

Kunnskapsdepartementet, Arbeidstilsynet, Riksrevisjon, Sivilombudsmann, NTL (Norsk Tjenestemannslag) og den "4. statsmakt" (pressen) overtar her tilsynsoppgaver, der HiST styret har sviktet. Denne listen er 10.6.09 blitt sendt til styreformannen uten at det hjalp. Når styrker styret sitt tilsyn med HiST?

Behandling av tidsregistrering er ikke den eneste forskjellen mellom HiST og NTNU. En sammenlikning med NTNU gir følgende bilde av forbedringspotensial i HiST:

 NTNU fungerer bedre når det gjelder åpenhet, ytringsfrihet, arbeidsmiljø og varsling. Denne komparative evaluering viser at NTNU er funksjonell, mens HiST framstår som dysfunksjonell. Hvordan kan HiST komme på samme nivå? Trenger HiST hjelp utenifra for å komme på samme nivå? Kunnskapsdepartementet, Arbeidstilsynet, Riksrevisjon, Sivilombudsmann, NTL (Norsk Tjenestemannslag) og pressen overtar her tilsynsoppgaver, der HiST styret har sviktet.

Hvem hjelper HiST? Har HiST muligheter å hjelpe seg selv gjennom empowerment av egene ansatte?

Walter Keim

 

Publisert:

Vedlegg:

 

 


[Tilrettevisning]   [Varsling]   [Ytringsfrihet]   [Øya helsehus]   [Sammenslåing HiST/NTNU]  [Styring og ledelse]  [Hva brukes økt makt til i HiST?]  [ADM2003]  [Kvalitetsutvalg]  [Innsynssak]  [Regnskap underkjent]  [Lærere fikk fri igjen fra å rette eksamen i julehøytiden:]   [Informasjon til ansatte]  [sak for HiST styre]  [Rettighetsbelagt materiale]  [Randsoneorganisasjoner]